تور مجازی

درباره تکنولوژی واقعیت مجازی و تور های مجای

تور مجازی

درباره تکنولوژی واقعیت مجازی و تور های مجای

  • ۰
  • ۰

در این مقاله سعی شده تا مفاهیم تور مجازی، عکاسی سه بعدی و کاربردهای آن به طور خلاصه توضیح داده شود و از مزایای این روش تصویربرداری برای کسب و کارها گفته شود.

تاحالا شده وقتی توی گوگل مپ سرچ می‌کنی از نمای خیابون فضا رو ببینی؟ یا عکسی رو ببینی که میتونی توی اون عکس بچرخی و اطراف خودت رو کامل تماشا کنی؟ این تصاویر رو تصاویر 360 درجه میگن.

تصاویر 360 درجه یکی از انواع عکس‌های پانوراما حساب میشه که در ادامه مطلب به اون ها می‌­پردازیم.

تصاویر پانوراما

مفهوم پانوراما که گرفته شده از واژه «پان اوپتیکان» است در قرن 18 میلادی توسط فیلسوف و جامعه‌شناس، جرمی بنتام ابداع شد و به ساختمان یا موئسسه‌ای گفته می­‌شد که دارای سبکی از طراحی باشند. که تمامی افراد موسسه یا زندانیان به راحتی توسط یک نفر قابل رصد باشند. و پس از آن اولین نقاشی‌های پانوراما، توسط نقاش اسکاتلندی رابرت بارکر ابداع شد. او نقاشی‌های خود از شهر ادینبرگ و لندن را بصورت پانورامیک یا عریض به تصویر می­‌کشید. برای این مفهوم جلوه‌های بصری هنری را بوجود آورد.

بطور کلی عکاسی یا تصویربرداری پانوراما به روشی گفته می­‌شود که در آن تصویربردار با استفاده از تجهیزات، دوربین یا نرم‌افزارهای خاصی اقدام به تصویربرداری یا ساخت تصویر از یک فضا بصورت عریض، کشیده یا 360 درجه نماید. تصاویر 360 درجه شاخه‌ای از تصاویر پانوراما می‌­باشند.

عکاسی از معماری داخلی
عکاسی از معماری داخلی

عکاسی 360 درجه

برای این تکنیک عکاسی دو سبک کلی وجود دارد که یا از شئی مورد نظر به صورت سه بعدی تصویربرداری می‌­شود و یا اینکه از فضای مورد نظر به صورت گردان یا 360 درجه تصویر تهیه می‌گردد (مانند تور مجازی). روش‌های استفاده از این تکنیک مشابه هستند و هر دو  برای رسیدن به مقصود همانطور که گفته شد. مجبور به استقاده از دوربین و تجهیزات خاص یا نرم‌افزارهای ویژه‌ای هستند.

در عکاسی سه بعدی تبلیغاتی شئی مورد نظر (کفش، گل، صندلی، خودرو و …) در وسط قرار گرفته و با تصویربرداری از زوایای مختلف آن (یا دوربین به دور سوژه حرکت می‌کند یا سوژه را در جای خود می‌چرخانند) و سپس چسباندن آن عکس‌ها در نرم‌افزارهای مخصوصی تصویر کاملی از زوایای مختلف سوژه به دست می‌­آید که تصویر سه بعدی نام دارد.

این روش تصویربرداری از زمانی که شرکت گوگل در نرم‌افزار گوگل مپس (Google maps) اقدام به راه‌اندازی نمای خیابانی کرد. مورد استقبال بیشتری واقع شد زیرا کاربر به راحتی می‌توانست در خانه خود نشسته و به یک تور مجازی در دنیا برود. پس از آن کسب و کارهای مختلف (اعم از رستوران‌ها، کافه‌ها، فروشگاه‌ها، سالن‌های همایش، تالارها و … ) از این روش برای نشان دادن تجهیزات، دکوراسیون و به طور کلی تبلیغ کسب و کار خود استفاده کردند.

روش ساخت تصاویر 360 درجه

این سبک عکاسی که اجازه چرخاندن دوربین در نقطه تهیه عکس و زوم درون تصویر را می‌دهد حس حضور واقعی در فضای تصویربرداری شده را به کاربر منتقل می‌کند. و اجازه بازدید تمام و کمال از نقطه تصویربرداری شده را به او می‌دهد. در این روش از ترکیب تجهیزات و دوربین‌های خاص استفاده می‌شود. به‌طوری‌که یا باید تصویربردار دارای دوربین 360 درجه و پایه ثابت باشد و یا اینکه از تکنیک عکاسی پانوراما استفاده کند که دوربین بر روی پایه بسته شده و با استفاده از چندین عکس معمولی از تمام فضا و زوایای موجود و چسباندن و سه بعدی‌سازی آن‌ها در نرم‌افزارهایی مانند فتوشاپ استفاده کند.

منبع: استودیو نماد

  • ۰۰/۰۶/۱۷
  • امین عمرانی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی